fredag 29 juli 2011

Mitt barn vaknar ca 15 gånger varje natt. Jag vaknar omedelbart. Försöker trösta, oftast hjälper det bara med flaskan, i någon minut eller så. Sen somnar han om, och jag också. Men för varje gång han vaknar ökar mina smärtor och jag är som medvetslös på dagarna. Det funkar inte att fadern tar honom, för det tar tio minuter för honom att vakna och då är Sigge otröstlig och det tar en halvtimme för honom att somna om. Vad göra?

3 Comments:

Blogger Jenny said...

Alltså nu kan jag ingenting alls om barn och detta tips kanske är helt åt skogen, men om din man är ledig dagen efter och inte ska jobba - gå och lägg dig i ett annat rum och låt de där två kämpa på egen hand. Du skriver att det inte funkar, men din kropp verkar ju inte heller funka just nu? Glad mamma utan smärta måste ju bli bättre mamma? Låt det ta den extra tiden innan han vaknar, om han gör det några gånger kanske han vaknar lättare efter några gånger?

Hoppas, hoppas att det löser sig.

11:04  
Blogger motvalls said...

Har du alltid vaknat omedelbart? Det har inte jag. I början fick solrosen buffa mig för att jag skulle vakna å amma. Jag sov superhårt trots att jag låg närmast bebisen. Tror det är en vanesak att vakna snabbt, nåt jag lärt mig för att det ska gå så smidigt som möjligt. Helst hinna plugga in tutte/flaska/napp innan bebisen är helt vaken liksom.

Så jag tror att det är fullt möjligt att vänja in bebisens pappa på att vakna snabbt, han måste bara vänja sig vid att det är hans ansvar å uppgift. Tror definitivt att pappan kommer vakna snabbare efter några försök. Sen är det klart att om han jobbar å du är ledig är det kanske inte möjligt att fucka upp allt för många nätter. Men ändå. Tror ändå på det i längden. Å som komp kanske pappan kan få helt ostörd nattsömn i annat rum andra nätter så att ni skiftas om?

11:18  
Anonymous Anonym said...

Jag håller med övriga om pappan- du måste få sova. Är övertygad om att snabbt kommer han vänja sig och vakna. Som andra gjort före honom. Att ta hand om ett barn är lika mycket jobb som något annat. Vi har hela tiden delat på nätterna och ärligt talat är det lättare att vara på jobbet trött än med bebis hemma, tycker jag. Det andra spåret är varför han vaknar så ofta. Sover ni i samma rum och säng? Min erfarenhet är att och många bebisar sover bättre i samma säng. Är han hungrig? Får han i så fall gröt till middag? Välling? Kanske dålig vana med flaska så ofta, han kanske småäter och därför ofta blir hungrig? I så fall vänj honom dagtid vid att äta mer sällan och större mängd. Kan han sova med napp och en snutte som luktar av dig? Lider med dig. Du måste få sova. Behöver eget ostört rum. Det är viktigt.

11:41  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com