fredag 13 juli 2012

Jag får ångest av...

Alla som gör saker med sina barn. Går på museum, fiskar, utflykter, bad och tusen andra grejer. Jag gör ingenting. Vill helst vara hemma. Längtar till han är stor nog att titta på film så jag kan laga mat i fred. Jag skäms över att jag inte stimulerar mitt barn. Där ligger nog mitt dåliga mammasamvete främst.

Och att han inte får fem portioner grönsaker och frukt varje dag.

6 Comments:

Anonymous Maria på tid och rum i Årsta said...

Du, jag tror att det är så att barn blir överstimulerade. Framåtvända vagnar, folk och ljud överallt, ordnade aktiviteter, upplevelser och happenings all the time!

Barn mår bra av att vara hemma med sina föräldrar, det är jag helt säker på.

Kolla på alla adhd-diagnoser - det måste finnas ett samband mellan all överstimulans och dessa.

Släng ångesten i väggen och kör på!

18:05  
Blogger Erika said...

Jag är som du... Skönt att vi är två...

19:03  
Anonymous Bitter said...

Maria, jag bestämmer mig.att tro så!
Erika, skönt, och jag hoppas det finns ännu fler

10:49  
Anonymous Anonym said...

Men lägg av! Barn, speciellt när de är så små som Sigge, mår absolut bäst av att vara hemma. Jag tänker inte skriva "på min tid lekte vi med kottar", men ibland är det så jag tänker när jag ser alla dra runt med sina barn överallt. Den tiden kommer när man själv känner att " nu får vi göra något", men tills dess! Jag tror att man hellre skall begränsa aktiviteter. Ta det lugnt och må bra det är det som är viktigt tycker tanten.

11:30  
Blogger motvalls said...

Är också ganska mkt som du. Märker dock att cheetahn blir uttråkad om det inte händer nåt å när hon inte får träffa andra barn på väldigt länge. Jag har med henne vid bak å matlagning i alla fall så får det funka som hemmaaktivitet.

14:30  
Anonymous Bitter said...

Nej, jag tror nog det blir hemmaaktiviteter ett tag till. Mycket bakning. Och duplo. Den tiden kommer nog, när det känns skönt att gå ut och göra något. Inte minst märks det här på landet, på liten yta vid dåligt väder. Jag får ta det som det kommer.

18:53  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com