tisdag 3 april 2012

Läggning i evigheter

Det tar mellan en och två timmar att lägga mitt monster. Man måste sitta bredvid hela tiden. Jag blir snart tokig. Jag behöver lite lite tid varje dag i lugn och ro. Not so much nu för tiden. Hjälp. Vad gör man?

4 Comments:

Blogger Sofia said...

När läggningen började ta evigheter hos oss så försökte vi se till att han var tröttare när han skulle sova. Bantade vilan på dagen alt. han fick lägga sig lite senare på kvällen. En ganska simpel lösning men som har funkat för det mesta.
Vi måste också ligga bredvid hela tiden, vilket ofta resulterar i att jag också somnar och vaknar en timme senare helt sjukt seg i hjärnan och vaknar inte till igen heller utan hela kvällen är bara försvinner i någon slags gröt. Jag hatar det. Så nu ligger jag och läser med pannlampa tills hans somnar. Till en början ville han inte att jag skulle göra det men nu bryr han sig inte. Det har räddat mina kvällar iaf.

07:23  
Anonymous MCZ said...

Vi har en 2,5-åring som tidigare tog 2-3 h att natta varje kväll... Somnade vanligtvis 21.30-22.00 - och var följaktligen i princip medvetslös när hon skulle upp för dagi vid sjurycket...

Vissa barn blir tydligen små monster utan middagslur men det är värt att laborera lite med att minska eller stryka sömn på dagen.

När vi drog ner på middagsluren så fick vi tillbaka livet på kvällarna - somnade på fem minuter kl 19! Vi trodde inte det var sant (sen föddes lillasyrran fyra veckor senare så nu är vi tillbaka igen - med nästa barn - men det är ju en heeelt annan story...).

Hang in there!

07:29  
Anonymous Anonym said...

Får man önska en Glad Påsk mitt i läggrutinerna! Vågar väl inte säga att jag inte kommer ihåg om vi hade några problem med det, men det är å andra sidan så fruktansvärt längesedan så det är helt naturligt att man inte kommer ihåg det tycker tanten.

11:53  
Anonymous Bitter said...

Glad Påsk tillbaka, några dagar för sent. Nu är jag tillbaka vid dator.
Jag antar att det bara handlar om att stå ut ett tag till. Det kommer bli bättre. Min man är tyvärr inte så intresserad av att banta vilan på dagen, den är hans andningshål, men om det fortsätter så här länge nog kanske han ändrar sig...

08:31  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com