söndag 20 maj 2012

Leka är tråkigt

Det tråkigaste med att vara förälder är att leka. Särskilt på lekplatser. Jag vet inte vad det är med dem, men jag nästan dör av uttråkning. Därför är det tur att min man är en tålmodigare sort än jag, som deponerar mig på en uteservering medan de leker och vi väntar på att köket öppnar på restaurangen där vi ska äta middag. Ren lyx. Förvisso bara trettio minuter, men trettio ljuvliga sådana, helt i fred.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja, det är lite sorgligt när man inte tycker om att leka. Jag tyckte inte heller om att leka med mina barn. Jag ville leka själv, d v s jag gjorde saker som jag tyckte var roligt, som att trycka på tyg t ex, och så fick barnen hänga med på det.

Det har varit annorlunda med barnbarnen. Kanske är vi bara omogna som inte tycker om att leka i trettiårsåldern, eller också är vi förbaskat mogna tycker tanten.

13:40  
Anonymous Bitter said...

eller så handlar det om personlighetstyp. Min man gillar att leka mer än jag. Jag gillar också mest mina egna lekar, som att baka och laga mat med barn. Mina syskonbarn älskar att få vara med, medan min mamma inte står ut med kladd i köket och vägrar baka med dem. Så jag tänkte mig att vi kan leka sådana lekar, och läsa böcker, så kan de andra få leka sånt de gillar bättre.

14:17  
Blogger motvalls said...

Jag fattar inte heller grejen. Alltså, jag fattar att cheetahn har kul men inte hur jag som förälder ska tycka att det är nåt annat än långtråkigt att stå å assistera gungning å rutschbaneåkning gång efter gång.

Solrosen gillar nog inte heller det. Men han har mer tålamod.

Jag bakar däremot å är mycket bättre på att ha med cheetahn i vardagssysslorna. Om jag får säga det själv...

13:37  
Anonymous Bitter said...

Nä, ibland är de rent plågsamt att leka.

08:55  
Anonymous Josefine said...

Jag avskyr lekplatser. Börjar vanligtvis prata om när vi ska köpa kaffe och om man egentligen inte borde gå och äta istället innan vi ens klätt på oss. Det kryper i hela kroppen på mig. Dessutom tycker jag att det är jobbigt med alla andra barn med föräldrar som man eventuellt tvingas interagera med vid konflikter eller uppstånden vänskap.

15:26  
Anonymous Bitter said...

Håller med, lekplatser är verkligen inte kul. Inte hller tvångsumgänge.

18:30  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com