onsdag 12 juli 2017

Semesterbudget

Jag är förundrad över hur folk har råd med allt de har råd med. Vi är på väg hem från en tredagars resa till Göteborg. Billiga tågbiljetter, lånelägenhet, medhavd mat och så vidare. Ett Lisebergsbesök och lite mat och andra aktiviteter och vi har gjort av med så SJUKT mycket pengar. Och man kan nog säga att vi har en mycket god ekonomi. Och detta är ju liksom en liten semester. Jag inser förstås att alla inte har råd att resa på charter och annat i tid och otid, men förvånansvärt många gör det ändå. Till och med vi ska på charter i september, men det var fyra år sedan sist och det lär bli lika många år till nästa gång. Anyhow, jag tycker att dessa kostnader smärtar och undrar hur "alla" andra kan. Och med alla menar jag förstås inte alla.

4 Comments:

Blogger Unknown said...

Just det där med charter undrar jag med. SVINDYRT!

19:48  
Blogger motvalls said...

Instämmer delvis. Kommer avstå Liseberg just pga så dyrt. Men inser samtidigt att jag själv säkert späder på det där med ALLA rätt mkt i soc medier där det ser ut som om vi gör massor av dyra lyxiga saker. Men: sommarstugan är praktiskt taget gratis och vi lever billigare där än hemma. Mina barn vann nyligen 2 dgr Kolmårdenbiljett i en tävling. Vi har en bil men den är rätt billig och vi kan göra oss av med den vid behov. Vi har också mkt god ekonomi men prioriterar bort massor av saker såsom teknikprylar, lekland, nya kläder/cyklar (kör mest Tradera och rea) och dyra hobbies (jag lägger rätt mkt på träning/hälsa men min man får sånt gratis av jobbet). Vi sparar mycket varje månad och unnar oss minst nån resa med eller utan barn om året och på semestern kollar jag väldigt lite på vad saker kostar. Tänker att så länge jag har en bra sparbuffert ändå är det resa som jag vill lägga pengarna på. Tänker både en och två ggr innan jag instagrammar ibland men samtidigt tänker jag att de som prioriterar två nya bilar i hushållet knappast skäms över det.

21:28  
Blogger Smurfenlina said...

Jag med! Är man två vuxna med tre barn får man oftast inte ha ett vanligt rum utan måste boka tvårumslägenhet (Familjerum kan ibland menas två vuxna två barn) Ska man åka med all-inclusive kommer vi inte under 36-38 000 (!!!!!) Sist vi var iväg betalade mina föräldrar då pappa fyllde 70. Det kommer dröja innan jag känner att det är värt att lägga den summan på att resa. Självklart går det alltid att hitta budget-alternativ men om vi ska åka hela familjen behöver det finnas ett viss mått av bekvämlighet också. Jag har rest en hel del före barnens tid och det mesta landar ändå i samma peng i slutändan ändå. Det är ändå fem personer som ska äta i en vecka liksom...

Vi har också två helt ok inkomster men har inte alls möjlighet att spara speciellt mycket utöver buffert-sparet...förstå inte hur "alla" gör...

08:39  
Blogger Linn said...

Jag håller helt med. Men har "alla" råd med allting samtidigt då? Är det inte bara en synvilla att folk gör allting samtidigt? Vi var på charter i maj och det gick på ca 20 000 för oss tre inklusive mat, transfer osv. Men då är det ju det vi gör den här sommaren (och förra och nästa) liksom. Resterande semester är vi hos min pappa (gratis) eller hos kompisar och det enda vi betalar för är väl typ bensin och normal matåtgång. Vi kollade på att åka till Kolmården med några kompisar, men med hotell två nätter (långt att åka från Lidköping där vi är så för kort med bara en natt), inträde, mat osv så hade det kanske gått på 5-6000 kronor och det kändes inte värt det alls.

12:50  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com