måndag 8 augusti 2011

Metoder

Har nu läst hela internet, om olika sömnmetoder men känner mig rådvill.
Problem ett: han sover endast 30 min åt gången på dagen, med exakt två timmars mellanrum. Jag vill att han sover minst en timme.
Problem två: han vaknar mellan tio och tjugo gånger per natt. Jag vill sovaaaaa.

Please, help. Vad gör man?

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag är verkligen ingen expert, och har inte haft precis detta problem. Men vår dotter hade en period när hon sov så där, då skrek hon dessutom ganska mkt när hon skulle sova och var gnällig. I efterhand tror jag att hon var övertrött. Hon verkar sova bättre ju bättre hon sover. Så ett förslags som ni kanske kan prova är att fundera över om det finns ngt tillfälle/sätt han sover längre på- i vagn, i bil, i bärsele, mätt, med ljud, utan ljud... och sedan göra det ett par ggr om dagen. För att se om han börjar få lite längre sjok sammanhängande sömn och då "sover ut". Har en vän som hade det likadant de första månaderna. och det verkar verkligen vara jobbigt som bara den. Men det blev bättre och nu sover deras son från 19 till 7 utan att vakna VARJE NATT. Hoppas det blir så för er med. KRAM

12:47  
Anonymous Anonym said...

Så jobbigt när de inte sover.. Lider med dig!
Mitt hetaste tips är rutiner, rutiner, rutiner... Men det finns ju mängder av olika metoder med just rutiner.
Hemma hos oss gäller det att inte ge upp, men det är svårt att inte göra det när man själv är trött! Nu är vår tjej mer än ett år äldre, så det är ju stor skillnad.

Jag skulle vilja rekommendera dig att läsa den väldigt omtalade boken "Sova hela natten" av Anna Wahlgren. Det finns fantastiskt många människor som kritiserar hennes metoder och även de som använder sig utav dem, men det tycker jag du ska strunta i. Det handlar ju ändå om att du och ditt barn ska få SOVA, och det är precis det hennes kur/metod går ut på.
Jag själv har inte använt mig utav den, då jag aldrig kände tillräckligt stort behov av det.
4 av 8 mammor i min mammagrupp kurade sina barn (varav en har tvillingar, hon höll verkligen på att bryta ihop av sömnproblemen..), och ALLA med ett fantastiskt reslutat. Efter några dagar och nätter av kämpande så sov deras små heeela nätterna långa och mammorna också. Dessa morsor låter smått religiösa över detta på våra träffar - men det har ju funkat!!!

Det skadar inte att läsa denna bok, för det är det superviktigt att man gör riktigt noggrant. Ska man genomföra kuren så måste man ha bestämt sig och inte ge vika. Och jag vill åter igen säga att det är INTE någon barnmisshandel det handlar om - det handlar om glädje och lättnad i familjen då ni alla får sova som grisar.

Jag använder mig av småbitar ur denna bok när det gäller rutinerna för vår dotter. Och när man väl förstått vad det handlar om så är den fantastiskt klok..

Tänker på er!

KRAM/Västkustskan

23:55  
Anonymous Anonym said...

Åh, jag har de likadant... Min son vaknar och vaknar hela nätterna och jag är så trött, så trött...... Drömmer oxå om att få några supertips som verkligen kan fungera, känns som om vi testat allt men han fortsätter vakna jätteofta nätterna igenom... Suck!

09:16  
Blogger Bitter said...

Tusen tack för era tips. Ska läsa Wahlgrens bok nu och hoppas jag klarar av att se honom så ledsen. Och skönt att höra att jag inte är ensam om detta. Tack igen!

11:47  
Anonymous britta said...

Tips 1: lägg honom tidigt. Innan han blir för trött.

Tips 2: se inte "sover natten igenom" som en norm. Man (läs jag) blir så jävla stressad av att det nästan blir som ett måste. Fattar dock din frustration som det ser ut nu. Tänker bara att man inte ska lägga på ngt slags tvång att aldrig vakna.

Vår grej: bada, pyjamas på, mysa och läsa bok & mata. Lägger ner honom i sängen när han är på bra humör och sitt ev bredvid och prata en liten stund om det behövs. Sedan somnar han själv när han jollrat av sig.

23:59  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com