lördag 3 september 2011

Mayo

Varför varför varför kan jag inte göra egen majonnäs? Jag häller i olja så långsamt att klockorna stannar men ALDRIG har den tjocknat för mig. Typ 50 försök här i livet. Jag blir helt tokig.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vet inte. Majonnäs har jag aldrig gjort, däremot brukar jag göra gravlaxsås som också inebär att man häller olja droppvis i senap och den brukar tjockna bra. Jag brukar se till att det är samma temperatur på ingredienserna, och sedan är det dropp dropp väldigt försiktigt i början och röra röra som gäller. Man får inte ha bråttom med oljan, det är väl det som är största risken. Har funderat på att göra såsen i mixer, det borde ju fungera, men har aldrig prövat säger tanten.

17:55  
Anonymous Bitter said...

Tack för tips! Tror att problemet låg i mixern. Gjorde en till för hand sen med assistans av maken. Den blev bra!

12:31  
Anonymous Anonym said...

Grattis från tanten!

21:44  
Anonymous Christel said...

Det är som jag och butterkakan. Hatar den. Helt omöjligt att göra. Men du, övning ger ju färdighet så nån gång ska det väl lyckas. :)

15:03  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com