Mayo
Varför varför varför kan jag inte göra egen majonnäs? Jag häller i olja så långsamt att klockorna stannar men ALDRIG har den tjocknat för mig. Typ 50 försök här i livet. Jag blir helt tokig.
Bitter och cynisk, Lycklig. Äntligen.
4 Comments:
Vet inte. Majonnäs har jag aldrig gjort, däremot brukar jag göra gravlaxsås som också inebär att man häller olja droppvis i senap och den brukar tjockna bra. Jag brukar se till att det är samma temperatur på ingredienserna, och sedan är det dropp dropp väldigt försiktigt i början och röra röra som gäller. Man får inte ha bråttom med oljan, det är väl det som är största risken. Har funderat på att göra såsen i mixer, det borde ju fungera, men har aldrig prövat säger tanten.
Tack för tips! Tror att problemet låg i mixern. Gjorde en till för hand sen med assistans av maken. Den blev bra!
Grattis från tanten!
Det är som jag och butterkakan. Hatar den. Helt omöjligt att göra. Men du, övning ger ju färdighet så nån gång ska det väl lyckas. :)
Skicka en kommentar
<< Home