måndag 19 december 2011

#16 - Berätta om hur du var när du var liten

Ganska hemsk tror jag. Började läsa vid tre. Ville sällan leka något annat än det. De andra barnen tyckte det var skittråkigt. Vi gick inte så bra ihop. Andra lekar jag gillade: associationsleken, rättstavningsleken, Multiplikationstabellen. Sortera och strukturera upp informationsleken. Som till exempel alla namn på barnen i skolan. Eller födelsedatum. Sånt kunde man göra fin statistik på. Eller programmera lite lätt på pappas giggedator.*

Som sagt. Kanske inte det roligaste barnet. Sen ville jag bestämma allt också. Det gillades inte heller. Jag var typ över tjugo innan jag började bli uthärdlig.

Sen kunde jag i och för sig vara ganska rolig och snäll och social också. Men det kostade på. Det gjorde det.

(NB så var jag inte supermobbad, bara vissa år. Andra år mycket populär. Svår balans.)
* OBS. Har ej någon känd diagnos, för de som undrar. Min far var likadan. Han uppmuntrade mig.

3 Comments:

Blogger motvalls said...

Åh...jag hade glömt bort det där. Men jag sorterade också mycket, gjorde listor. Mycket listor på namn.
Ville också alltid läsa. Vissa kompisar tyckte det var trist att läsa när man lekte. Jag var ok med att leka skola då också. Under förutsättning att jag var fröken förstås...

15:01  
Anonymous Anonym said...

Listor ja, det gjorde jag på min tid också. Har kvar en bok där jag har skrivit upp vilka fordon som passerade på gatan utanför. Och sedan gjorde jag klippböcker. Jag har en från vinterolympiaden 1952 och så har jag en med alla filmer jag såg läsåret 1954 -55. Det fanns ju inte TV då, så det var enda nöjet. Och jag lade ner mycket jobb med annonser och bilder på filmstjärnorna som jag klippte ur tidningarna. Sen har jag två böcker med apelsinmärken också, alltså de papper som låg virat runt apelsinerna. Det var inte enbart gyllene korset då. Man gick ut och in i de små fruktaffärerna och frågade om man fick ta ett apelsinpapper och det fick man.

Men mest tyckte jag om att läsa. Och jag älskade min faster när hon sa "låt henne läsa" när de andra barnen ville ha med mig och leka.
God Jul önskar tanten!

17:59  
Anonymous Bitter said...

Åh så skönt att höra att det finns fler som jag. Jag kanske inte var helt konstig ändå.
God Jul på er!

22:13  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com