måndag 28 januari 2013

På nedgång

Dagens andra halva blev inte alls bra. Mina hormoner parat med känslan av att alla är emot mig är ingen bra kombo. Är ensam ledsen vilsen uppgiven. Och fet och ful förstås. För att inte tala om smärtan och allt det där.

Egentligen är jag väldigt lyckligt lottad som har ett barn och väntar ett till. Får fokusera på den känslan.

Det slog mig: har varit förnöjd och himla lycklig länge nu. Det kanske är dags för kamp igen. För att bli ännu mer tacksam i framtiden.

Dagens bra saker; bara lite ont i morse. Bra lunch med Britta. Inte så kallt ute. Sigge har bara slagit mig en gång idag. Bussen hem gick fort. Slapp laga mat pga rester. Den är snart över.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Heja, heja! Jo, det är det där med det halvtomma eller halvfulla glaset. Man får försöka sig på lite egenterapi. Lycka till från tanten.

20:30  
Anonymous Bitter said...

Tack. Ja, det är ju så himla mycket som sitter i tanken, och inställningen. Ska verkligen försöka ha en positiv sådan eftersom jag inte har energi att ta hand om de negativa bitarna nu.

11:12  
Anonymous Emma said...

Jag är gravid för andra gången också. Första gången var en KATASTROF med så sjukt mycket foglossning (behövde hjälp att ta mig från säng till badrum, vända mig i sängen, min man fick jobba hemma för att serva mig, jag låg bara över en saccosäck och grät av smärta) att jag svimmade av utmattning i v.38 och fick åka ambulans till sjukhuset där de satte igång mig.

Iallafall, den här gången (sjukt att man ger sig på det igen... men nu är det absolut sista gången för mig också) har det gått bättre! Jag har två veckor kvar bara och jag har ju ont och allt det där, är sjukskriven och förpassad till att vara inomhus i lägenheten MEN jag kan ta mig runt själv och har inte så ont att jag bara gråter.

Jag ville bara peppa dig lite med att det förmodligen gör stor skillnad att man har gått igenom det en gång tidigare och nu kan göra rätt från början. Du kommer inte att få det riktigt lika illa. Mina bästa tips som har hjälpt denna gång:

* gå alltid alltid i bra skor, det ignorerade jag förra gången men denna gång har jag trampat runt (så länge det gick) i joggingskor från dag 1

* köp en extra mjuk tjock bäddmadrass som formar sig efter kroppen! Har gjort en enorm skillnad på hur bra jag sover denna gång jämfört med förra, så det känns nog som bästa tipset jag kan ge. Jag köpte på IKEA, en sån med någon slags formbart skum. Man sjunker ner med höften liksom, och jag kunde t.o.m. sova i framstupa sidoläge ganska länge för magen sjönk ner.

* ta det lugnare än du måste. Förra gången körde jag på tills jag fick ont, den här gången började jag gå saktare/kortare sträckor redan innan det gjorde för ont. Gjorde stor skillnad. Även att sluta jobba lite tidigare än när det blir kris var smart (jag gick ner till 50% först denna gång, förra gången körde jag rätt in i kaklet och blev sjukskriven fulltid från ena dagen till den andra)

* skaffa kryckor ganska tidigt. Förra gången gjorde jag det alldeles för sent, då kunde jag ändå inte hoppa runt. Den här gången började jag med kryckor lite då och då trots att jag kunde gå litegrann utan, och då slapp jag belasta bäckenet i onödan.

* gå till en osteopat! Jag har gått typ varannan vecka den här gången (inte alls förra gången), det är dyrt (600 kr per gång) men värt. Han har tryckt bort alla låsningar i ryggen vilket har gjort att jag inte spänt mig och felbelastat bäckenet, och varje gång jag varit där har jag kunnat gå bättre i några dagar iallafall. Sjukt värt, har jag tyckt.

Lycka till, heja dig!
Kram Emma

15:02  
Anonymous Bitter said...

Tusen tack Emma för superbra kommentar. Jag hoppas det är ok att jag publicerar kommentaren som ett eget inlägg. Jag tänkte tagga upp det ordentligt så att andra lidande kan hitta!

10:27  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com