onsdag 2 augusti 2017

Karriär och sånt

Det är ju rimligt att reflektera en del över sin karriär när man är ledig. Eller sitt jobb. Jag har inte ens tänkt fem minuter på det. Har nog aldrig hänt förut. Och märkligt nog har jag aldrig älskat mitt jobb lika mycket som nu. Undrar om det hänger ihop. Anyhow, här kommer en lista, som vore det 2007.

När jag var liten ville jag bli:

Om man med liten menar tillräckligt stor för att ha rimliga ambitioner som inte handlar om att bli känd och sångerska och annat som en tondöv passar mindre bra för svarar jag journalist och författare, från det att jag var tio.

Nu jobbar jag som/studerar jag till:

Chef för digitalt innehåll. Ansvarig för digital förändring. Lite sånt. Inte så sjukt långt från journalistiken som man kan tro. Jag anställer i alla fall journalister. Och är gift med en. Och har skrivit en publicerad bok. Och två ej utgivna. 

Det här har jag jobbat med under min karriär:

Herregud. Typ allt mellan 10-26 som gav stålars. När jag började jobba heltid vid 26 har jag typ jobbat fem år i finansbranschen, 10 år som konsult och chef inom kommunikation och digitalisering och nu sen ett tag inom telekom. Men det är same same egentligen. Alltihop.

Det bästa med mitt jobb eller utbildning är:

Det bästa med mina två examina, en jurist och en magister i ekonomi är att jag inte behöver plugga längre. Plus att de öppnar dörrar. Det bästa med mitt jobb är att människorna är fantastiska, utmaningarna gigantiska, budgetarna ändå ok och behovet av mig stort. 

Så här ser en vanlig dag ut på jobbet:

Innan nio - kaffe och mail. 9-16 är det möten. För mycket möten. Sen går jag hem. På kvällen, mail, planering och göra presentationer. Nytt mål för hösten: Max 75% av tiden mellan 9-16 i möten. Äta lunch bortanför skrivbordet minst två gånger i veckan.

Ett karriärsmål jag har:

Bortanför den sfär jag nu är i, vill jag upp en eller två nivåer. Inte vd för storföretag men kanske en nivå under. Tror jag. Och jobba på författarbiten. Ev bara vara det om det skulle funka.

Det här är min roll bland kollegorna/i klassrummet:

Jag är chef, och arbetsledare men också kompis och lyssnar, stöttar och är rolig, säger de. Drar energiskt med andra att utföra saker och nå mål. Engagerar, och får saker att hända. Är ju inte heller chef över alla mina kollegor. 

Ett arbete jag inte skulle kunna ha:

Ett monotont sådant. Ett som är för styrt i tid och struktur. 

Mitt drömjobb

Har nu inget sådant. Det gör alls inget. Men trivs väldigt bra som chef. Det passar mig bättre än specialist. Det är snarare ledarskapet som är min specialitet och det är roligt att jag har hittat det.

 


BlogRankers.com