lördag 6 januari 2007

Not over

Jag har fått en tid på vårdcentralen på tisdag. Jag behöver hjälp, och sömntabletter. Somnar ca 04.00 varje natt. Kan inte sova.

Åt middag hos K, J och T igår, och stannade över. Vi promenerade in till stan idag, fick brunch på Mosebacke, och höll mig sysselsatt fram till fyra. Det kändes lite bra ändå, jag skulle behöva någon som flyttade hit och aktiverade mig. Vi pratade om ångest, och ångesthantering. Jag måste lära mig att inte alltid välja den väg med minst motstånd, för den gör mig mest illa i längden. Kämpa lite mer, anstränga mig lite ytterligare.

Detta är nu dag sex utan tobak. Jag är sjukt sjukt sjukt duktig.

Säsong två av Grey's Anatomy har gjort att alla portar har öppnats. Jag ska titta på alla mina bilder av Loverboy nu när jag ändå grinar, för att få det gjort.

Det slog mig tidigare, när vi talade om allt, att jag knappt tänker på honom längre. Visst gör jag det, men inte på det där självutplånande livet är slut sättet. Det är inte han som är problemet, det är jag. Closure, kanske det kallas.

Extrem jobbångest ikväll, men andas, låt det komma, kämpa inte emot. bla bla.

2 Comments:

Blogger Emm said...

När du säger closure så tänker jag på ett avsnitt i "Vänner" där Rachel ska få ett asvlut med Ross och gör det via en mobiltelefon från en annan dejt. Det är så bra! Avslut är viktiga. Vi borde avsluta mer saker i våra liv! Lycka till!

15:07  
Anonymous Anonym said...

En ledsagare kan man ju behöva ibland. Men det funkar ju inte. Rent praktiskt. Men ibland lyckas jag ledsaga mig själv...Pratar tom högt till mig själv. Knäppt. Men skit samma. Bara det funkar. Då får "den förnuftiga jag" ledsaga "den ångestridna och desperata/likgiltiga/
handlingsförlamade jag". Ledsagningen består ofta av extremt enkla men ändå förnuftiga handlingar typ: Vik nu kläderna där! Diska nu dessa tallrikar sen får du kolla på Tv. Tvätta nu håret!
Ja, herregud, men det kunde vara värre.
kram o gonatt

22:53  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com