tisdag 25 januari 2011

Ekonomisk sammanställning januari

Så här gick det för mig första månaden med köpstopp. Ganska bra, men helt stopp blev det ju inte. I alla fall, det här har jag köpt:

2 Sl-remsor 360 kr
Lunch ute 84 kr
Fika 46 kr
1 bok 75 kr
Fika 75 kr
Kläder till Sigge 333 kr
Fika 55 kr
Lunch ute 105 kr
Taxi 169 kr

Summa 1302 kr

Så här lite pengar har jag inte gjort av med sedan jag var student. Lite coolt att det går ändå. Minst hälften hade jag kunnat låta bli om jag verkligen ville.

Detta innebär att jag sparat:
10 000 kr
och har 9000 kvar till målet. Det borde ju gå, kan man tycka.

Problemet som nu uppstår är att jag sätter ett annat mål. Mycket högre. För att det förmodligen går. Det vore i och för sig helt magiskt om jag fick köpa den där diamantringen som ska bli den tredje ringen på ringfingret. När jag nu får på mig ringar igen. Jag hade liksom mest tänkt på den i fantasin, eller i den avlägsna framtiden. Nu tänker jag på den lite på riktigt. Ojoj, vad fint det vore. Nu är jag ännu mer peppad.

3 Comments:

Blogger Jenny said...

Av någon konstig jekla anledning var min roligaste tid tiden då jag och min kompis, som jag bodde med, levde på ett studielån (mitt). Oj, vad vi vände på varje krona och oj, vad vi firade efter fyra månader när hon äntligen fick sitt lån retroaktivt!

10:06  
Anonymous Ida said...

Nu blev jag lite inspirerad. Jag räknade precis ut att den här månaden (första med förädrapeng) har jag 1050 kr kvar att leva på när allt är betalt. Det är om jag INTE sparar någonting.

Tjoho, tur att jag kommit över de jobbiga känslorna jag hade förra gången när jag var tvungen att leva på min snubbes pengar. Jag ville ju kunna klara mig själv med det var bara att ge upp.

11:28  
Blogger Bitter said...

Det känns faktiskt rätt coolt att inte tänka på pengar och sånt man kan få för pengar. Mina behov nu är helt annorlunda. (Får ju visserligen all god mat jag önskar).

Det var så länge sen jag inte konsumerade något att jag hade glömt bort att det ju faktiskt går ganska bra. Speciellt om man har satt upp några mål, det är skönt att kunna uppnå dem också. Och komma på att H&M inte behöver 10% av min disponibla inkomst för att klara sig.

18:24  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com