måndag 24 januari 2011

Nu gav jag upp

Idag har jag resignerat och insett att jag inte klarar av att jobba mer. Eller så här, jag jobbar till och med nästa tisdag, för det är en hel del grejer jag vill hinna med. Men sen stannar jag hemma, kanske jobbar jag någon timme här och där, beroende på om någon behöver mig. Ohh, läskigt om ingen skulle göra det.

I alla fall, har så sjukt jävlarns ont nu hela tiden att jag inte kan sitta upp längre. Vet att jag kommer bryta ihop och dö av ångest och uttråkning när jag är hemma men jag har inte längre något val. Nu har jag BESTÄMT att det blir den 18/2 och dit är det 24 dagar. Det måste gå.

Specialistmödravården har dock inte hört av sig. Måste ringa imorgon och tjata lite mer.

Saker jag ska göra idag:
- se på Glee och äta glass
- läsa om Årstafrun
- tvinga min man att fylla i blanketter

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Om du nu kommer att vara hemma lite mer så undrar jag: har du lyssnat på "Knattetimmen" någon gång? Det är två förnuftiga kvinnor (barnmorska och psykoterapeut) som svara på frågor om barn och allt som rör barn. Även om graviditet. Så även de som väntar barn kan lyssna. P4, radio Stockholm, må 10.30 - 11.30. Dessutom finns allt på webben. Även en sån gammal tant som jag lyssnar, och tänk om man hade vetat allt när ens egna barn var små! Men barnbarnen är ju inte vuxna än.

Tänker tanten.

20:58  
Anonymous Anonym said...

Jag måste säga att jag är så sjukt imponerad över att du jobbat så länge med din smärta och allt det andra. Jag har inte sådana besvär som du, men blev sjukskriven för tio dagar sedan pga tillväxthämning hos bebisen mm(nu vecka 36/37). Det har varit så sjukt skönt. Inte förrän jag blev ledig insåg jag hur mkt jag behövde det. Mina dagar är ung så här: går upp vid tio. Äter frukost med DN, TV och bloggar i ett par timmar. Tvättar och annat hemma. Om natten varit ok går jag ev ut en kort sväng. En dag som denna med värk och dålig sömn bakom mig läser jag mest. Vissa dagar är det MVC, fika med kompis men ofta bara läsa, bada, webTV, vila. Jag känner det som att jag fick livet tillbaka: orkar laga mat igen, titta på en hel film, och ibland tom promenera långsamt i 30 min. Det känns otroligt skönt att få sova så mkt det går, om än i korta pass inför förlossning och bebis. Jag hoppas att du också får möjlighet att vila ut lite mer och tycka det är lite ok iaf. Tror vi behöver krafterna sedan.

10:49  
Blogger Bitter said...

Tack för tipset, jag ska definitivt lyssna. Det låter intressant och allt som distraherar är bra.

Det låter så härligt när du beskriver din lediga tid och jag önskar att jag uppfattade min tid på det sättet. Jag antar att det handlar lite om inställning också, jag ska försöka tänka på att det är en njutning att kunna göra ingenting också. Det som kanske förstör vila för mig är att jag inte kan sova eller ens vila eftersom mitt svalg helt stängs igen och jag vaknar med apnéer ideligen, vilket är så himla obehagligt att jag helt låter bli att sova. Och det är ju aldrig bra. Men jag ska försöka att uppskatta det mer. Det kan i alla fall inte bli värre!

18:28  
Blogger Limpy said...

Berätta mer om Årstafrun.

22:27  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com