tisdag 29 november 2011

Jämställdhetsfrukost

Det började med att jag skrev om jämställdhetsångest . Och motvalls kände igen sig.
Varför blir vi alltid familjens projektledare? Varför ligger vi sömnlösa av irritation över sånt som bokning av flygbiljetter till nästa påsk eller flyttkartongerna? Hur ska vi göra för att inte bli de som har koll på dagislappar, matsäckar, kalasinbjudningar och gympapåsar när vi ju vill dela det med den vi lever tillsammans med och leva jämställda och lyckliga?
Vi känner att vi skulle behöva älta sånt här lite. Men med fokus på konstruktiv diskussion med andra. Dela med oss framför allt av de bra tipsen på hur vi kan agera och hitta sätt att trivas. Allt för att inte känna att vi faller ner i ojämställdhetsträsket efter att vi fått barn och ska hitta en fungerande vardag.
Alla välkomna - även du som inte lever i en tvåsamhet med kids kan förstås bidra. Jag fick massa kommentarer på sitt inlägg så det känns som att många har mycket att säga i frågan. Vore himla kul om ni ville komma!

Vi tänker att vi ses för frukost den 12 december 8.00 - 9.00 på Café 60 på Sveavägen 60. Tycker vi att det är kul/givande bokar vi en ny frukostdejt längre fram. Det går att OSA som en kommentar på blogginlägget eller så är det förstås bara att dyka upp.

10 Comments:

Blogger Miss Baglady said...

Åh vilken bra idé, jag är gärna med.

22:08  
Anonymous Anonym said...

Vilket bra initiativ! Kan inte komma på decembeträffen, (frukostmöten är ju svårt för oss föräldralediga med två barn dårå), men blir det fler gånger är jag gärna med. Delagärna med dig av diskussionen här sen. Helen

23:46  
Blogger Jenny said...

Ååååhhhhh, jag vill med, men till nio en vardag - då säger min arbetsgivare nejdu, så kul ska vi inte ha det!

07:50  
Blogger Sofia said...

Åh, skulle gärna varit med men luciatåg på dagis då och det vill man ju inte missa! Fantastiskt initiativ!

07:53  
Blogger I said...

Skulle älska att vara med men det är det där med tiden och att jag jobbar. Men det går kanske att lösa. Min man ville också vara med men det går ju inte för vem ska då lämna storebror hos dagpappan?

10:32  
Anonymous Anonym said...

Även tanten skulle vilja vara med, för just jämställdhetsfrågor är ett evigt ämne, tyvärr. Men jag har lyckats bli inbokad just den dagen.

12:03  
Anonymous LillaJag-mamma till Milo said...

Skoj! Lämnade precis min sons pappa pga av att jag fick ta allt allt allt själv. Det kändes som dubbelt arbete när han var hemma och så ska det ju inte kännas. Tråkigt ..

20:51  
Anonymous Bitter said...

Vad roligt att så många vill vara med och vad synd att alla inte kan. Det är mycket möjligt att det blir fler tillfällen, det känns som ett ämne som behöver ventileras både en och två gånger!

21:09  
Blogger motvalls said...

Vad kul att så många vill vara med! Å som sagt kan vi ju ses igen så fler kan komma.

22:10  
Anonymous Förortsbruden said...

Jag kommer

07:06  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com