Matblogg
Det här ska vi förresten äta:
- Karljohan- (skärgårdsplockad av moi même)svamp- och chèvresoppa.
- Delizie, med fullkornspasta, spenat, serranoskinka och tallegio.
- Några spanska ostar
- Nöt och chokladkaka - GI style
Jag vet inte, man kan nästan tro att jag gillar ost.
huvudrätten är godast, jag måste nog skriva ner receptet, funkar mkt bra för seduction också.
Ingredienser:
Pastaplattor (gör hemma, det går rätt fort). Eller för all del, köp färdig, fast fullkorn för GI-effekten.
en burk ricotta
3 klyftor finhackad vitlök
200 g färsk spenat
8 skivor serranoskinka (annan går väl också bra, men är inte lika god)
200 taleggio
salt + peppar
Blanchera spenaten med vitlöken, bred ricotta på pastaplattorna, lägg på serrano och taleggio i tunna skivor. Rulla ihop. Skär i korta (typ 2,5 cm) bitar.
Koka ihop en tomatsås med fina tomater, salt, socker, finhackad lök, olivolja, färsk basilika och peppar, efter smak. Bred ut i ugnsform, lägg stubbarna på såsen.
Gör sen en skitgod ostsås på lite smör, mjöl (ok inte så GI), vitt vin, grädde, riven parmesan, salt och peppar. Efter behag. Häll över stubbarna. Kör i ugnen till osten ser gyllene och god ut. Lagom värme är troligtvis 175 eller däromkring.
Man blir ganska mätt! om man inte är fler än fyra.
- Karljohan- (skärgårdsplockad av moi même)svamp- och chèvresoppa.
- Delizie, med fullkornspasta, spenat, serranoskinka och tallegio.
- Några spanska ostar
- Nöt och chokladkaka - GI style
Jag vet inte, man kan nästan tro att jag gillar ost.
huvudrätten är godast, jag måste nog skriva ner receptet, funkar mkt bra för seduction också.
Ingredienser:
Pastaplattor (gör hemma, det går rätt fort). Eller för all del, köp färdig, fast fullkorn för GI-effekten.
en burk ricotta
3 klyftor finhackad vitlök
200 g färsk spenat
8 skivor serranoskinka (annan går väl också bra, men är inte lika god)
200 taleggio
salt + peppar
Blanchera spenaten med vitlöken, bred ricotta på pastaplattorna, lägg på serrano och taleggio i tunna skivor. Rulla ihop. Skär i korta (typ 2,5 cm) bitar.
Koka ihop en tomatsås med fina tomater, salt, socker, finhackad lök, olivolja, färsk basilika och peppar, efter smak. Bred ut i ugnsform, lägg stubbarna på såsen.
Gör sen en skitgod ostsås på lite smör, mjöl (ok inte så GI), vitt vin, grädde, riven parmesan, salt och peppar. Efter behag. Häll över stubbarna. Kör i ugnen till osten ser gyllene och god ut. Lagom värme är troligtvis 175 eller däromkring.
Man blir ganska mätt! om man inte är fler än fyra.
4 Comments:
alltså, jag är sjukt imponerad dina cooking skills!!
thanks, en rolig hobby, som tyvärr måste kompenseras med morgonspinning. i hate.
kan inte låta bli att jmf med mitt middagsbord, färdiga frysta hamburgare, visserligen från änglamark eller va det heter, ketchup o bröd från netto. men vänta bara när kidsen växt upp lite, företaget är stabilt o kärleken lugn o fin. då ska jag återgå till fine wine & exquisite cooking. till dess kan jag ju leva på dina recept beskrivningar. gonatt
och förresten...va bra att du i tid insåg att hemliga m inte var din tekopp. Tid kommer (kinesiskt ordspråk) som luften vi andas. oändligt - varje möte en chans (från japan anläggningen där ute i nacka/värmdö någonstans)
Skicka en kommentar
<< Home