onsdag 9 mars 2011

Att köpa tjänster, del 1

Förra veckan fick vi hem en matkasse från mathem.se. Jag har funderat så himla länge på att prova men aldrig kommit mig för. Har nog också varit lite rädd för att jag ska vara tvungen att äta grejer som jag inte gillar. Och så har jag ju gillat tanken på att kontrollera vad jag ska laga. Förutom att jag ju inte lagar någon mat de senaste månaderna. Oh well, nu var det ändå dags att prova. Och jag gillade det faktiskt. Visserligen var det en del mat jag aldrig hade valt själv, som t ex fläskkotlett, men å andra sidan känner jag att det är lite av poängen, att prova nya grejer. En annan sak som var himla bra var att det var så mycket mat, för oss två räcker maten i två veckor, och då blir det ju superbilligt. Men då måste man planera ordentligt i vilken ordning man ska äta allt eftersom det hinner bli dåligt i kylskåpet. Dessutom tycker jag att det ändå blivit grönsaker och sånt över, så jag måste improvisera ihop ytterligare en rätt, för att slippa slänga.

Gillade dock inte att man inte kan styra vilken sorts matvaror man får. Till Carbonaran skickade de med matlagningsgrädde, en styggelse i min värld. Liksom pastan, som var något B-märke, jag gillar Barilla. Det hade varit fint att få välja sort själv. Men på det stora hela blev jag faktiskt positivt överraskad, så skönt att slippa tänka själv. Idag blir det repris av fläskkotletterna, faktiskt. Jag hittade till och med en ny favvo, laxfärsbiffar som gick på fem minuter att göra, och som dessutom är grejtans lchf, nu när det snart blir dags att strypa sockret i mitt liv.

Jag tror faktiskt jag ska prova en gång till.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Intressant. Jag har också funderat på det där med matkasse, kanske för att få lite nya idéer, men strukit det, eftersom vi bara är två personer. Dottern har just börjat, start den här veckan, men de är ju fyra, och jag har inte fått någon rapport ännu.

10:21  
Anonymous Anonym said...

Hjälp, det var tanten som skrev förra inlägget. Glömde det.

10:21  
Anonymous Anonym said...

ta Middagsfrid ist, inga konstiga ingredienser med e-nummer etc eller äckliga lightprodukter. bara riktiga ekologiska råvaror. Värt en extra slant....

19:44  
Blogger Jenny said...

Jag tyckte det funkade bra med portioner för fyra personer om man frös in stora delar av kassen och lagade maten i rätt ordning. Idag på tionde dagen har vi fortfarande tre måltider kvar.

Ska kolla runt lite och jämföra de kassar som finns. Det bästa vore ju att kunna beställa andra varor också, t ex blöjor. Går bl a på Coop. Återkommer med ytterligare utvärdering.

19:09  
Anonymous Mathem said...

Kul att du gillade vår kasse. Självklart ska du testa och utvärdera fler tjänster utöver vår också, så du vet vilka möjligheter som finns. Vill bara påpeka att det går fint att beställla till blöjor via oss och vi är självklart väldigt noga med till exempel E-nummer. Det handlar om vilka produkter kunden som köper föredrar. Men allt finns.

Så hoppas vi förstås att du kommer tillbaka till oss när du testat de andra.

12:58  
Anonymous Bitter said...

Hej Mathem, jag gillar att ni hänger med och följer upp! Jag kan definitivt tänka mig att prova igen, det låter bra att man kan beställa andra varor också, det förändrar hela bilden. Som sagt, jag återkommer!

14:22  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com