måndag 28 mars 2011

Sammanbrott

Bryter snart ihop av de här smärtorna. Eller gjorde det en stund idag, grinade så mycket att Sigge tystnade för att jag inte kan gå omkring med honom när han har ont i magen. Kan bara ligga bredvid och försöka trösta. Hatar att amma också eftersom jag måste sitta så länge. Smärtorna har blivit mycket värre sen min man började jobba, och man kan ju inte laga foglossning. Hatar detta.

5 Comments:

Anonymous Louise said...

Vad jag hört så kan foglossning sitta i så länge man ammar. Vet inte själv om det stämmer men det kanske kan vara värt att fundera på...

09:10  
Blogger LillaJag- said...

Vet inte hur gammal Sigge är men jag hade extremt mkt ont överallt dom första 3-4 månaderna. Satt jag still var jag stelare än Britta 102 och min foglossning ska vi inte snacka om. Den känns fortfarande efter 6 mån. Det gjorde ont i axlar, handled, knä, ja överallt.
Knaprade Tradolan titt som tätt för att orka. Jag ammade inte då.
Min svanskota gick sönder under krystarbetet, troligen av min svåra foglossning. Det kommer jag alltid att känna av. Det enda jag kan säga nu till dig att det blir bättre...

13:30  
Anonymous Bitter said...

Tack för tipsen. Frågade sjukgymnasten om amningen och hon sa att det brukar vara marginell skillnad och att de som slutar amma bara för att slippa foglossning brukar bli besvikna. Det var annars mitt stora hopp.

Skönt ändå att höra hur andra har haft det, och att det går över med lite tålamod.

16:41  
Blogger LillaJag- said...

Det är ju inte smärtan i sig som är det värsta. Det är ju hur det påverkar psyket. Det blir svårt att fokusera sig på saker när man ständigt har ont. Man blir deppad på att man inte orkar och man tror sig inte klara av att sköta sitt barn. Det sätter sig överallt.
Jag ville tvinga min läkare att skicka mig till en smärtklinik för detta var ju inte normalt!

Och nej, foglossningen kommer göra ont. Förra månaden trodde jag att jag blivit gravid trots spiral för jag hade fått tillbaka min foglossning med besked. Nej då inte gravid bara att det blir så när man får pms.
Sjukgymastik är jättebra, i längden men jag vet hur det är och man vill vara smärtfri direkt.
Ha bra skor, se till att bära med bärsjal, tänk på hur du sitter eller ligger när du ammar... ja alla dom råden har du väl redan fått..

Jag kan ju säga att det jag började riktigt att njuta när Milo blivit 6 månader. Ja för två veckor sedan. DÅ var han inte lika frusterad av att inte kunna röra sig runt och kunde underhålla sig själv.

Du måste må bra för att kunna ta hand om ditt barn.

17:41  
Anonymous Bitter said...

Nej, det är ju precis så det är, det psykiska är nästan lika jobbigt som det fysiska, men orkar liksom inte.

Det låter som du har haft det riktigt riktigt jobbigt, hoppas verkligen att det känns bättre för dig.

23:03  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com