måndag 12 juni 2006

Back on track

Tillbaka i stan. Tyvärr. Har haft fantastiska åtta dagar i Italien. Resan kan väl sammanfattas ungefär så här:
- MYCKET mat. Pasta, pizza, stora underbara genomblodiga stekar. Söta illröda tomater. Ljuvlig ost. Gnocchi med tryffelsås. Tryffel varje dag. Antipasti. Inte så mycket dessert men en och annan citronsorbet. Floder av vin.
- Helt ljuvligt vackert landskap. Bergigt, vinrankor och vallmo var man än tittar.
- Fantastiskt vackre städer, byar och härliga medeltida och romerska lämningar. Me love.
- Kallt som sjutton de tre första dagarna och sen ca 20 grader de återstående fem.
- Minst tre timmars bilresa varje dag.
- Relativt mycket kärlek. Känns bra efteråt, även om jag önskar mig mer uppmärksamhet och initiativ. Men all in all very lovely.

Kom hem vid två på natten i torsdags och packade snabbt ihop en liten väska för helgen i Göteborg. Tvingades upp igen klockan fem för att hinna med tåget. Yngsta kusinen tog studenten så det var en lång dag i solen, med traditionsenlig studentmat och mycket släkt. Fick träffa kära morfar som bor i England vanligtvis. Mycket mysigt. Tillbringade lördagen i morfars sommarstuga med familjen och myste med min hjärtans kära systerdotter som tyvärr hade feber pga tandsprickning. Tog en hård runda på stan med vännen F efter matchen och ramlade hem vid två och vaknade på söndagmorgon med en överdjävlig huvudvärk. Tillbringade resten av söndagen på föräldrarnas terrass innan tåget gick tillbaka. Städade när jag kom hem. Är idag på jobbet igen. Fyra dagar kvar och idag blir det avtackning. Phuu.
BlogRankers.com