onsdag 26 januari 2011

Ännu fler frågor. Hurra!

Jätteroliga Linn ställde ytterligare några frågor:

Jag undrar lite om du är sugen på syskon till Sigge when/if that day comes eller om det får räcka med en?
Sen undrar jag vilken bok du brukar rekommendera till andra?
Och har du haft några roliga cravings nu när du är preggers? Typ äta sand, sitta och lukta i källare och sånt.

Nu hoppar vi över alla tänkbara brasklappar om jag ens KAN bli preggers igen, när jag är så där dödsgammal som jag kommer vara sen. Och tänker på om jag verkligen vill. Och det är väldigt kluvet faktiskt. Jag tycker om att ha syskon och vill nog gärna att Sigge ska få det också. Det är tryggt och fint och roligt. Sen är jag nog så svennig att jag kanske inte ens vågar sätta mig emot normen. Å andra sidan, både jag och min man är rätt så bekväma och ganska rädda för den här förändringen som snart kommer men som vi inte riktigt fattar hur stor den är. Jag tror fortfarande att allt kommer vara som vanligt, lite mer svårplanerad bara. Det kanske räcker med en för oss. Det är ju rätt jobbigt med barn. Och jag gillar egentligen bara de jag känner väl. Och jag är inte alls säker på att jag kommer att orka en gång till, fysiskt. Just nu känns det som att det bara blir Sigge. Men jag har hört att man glömmer. Sen är dyrt med barn också. Jag som bara blir snålare och snålare.

Jag brukar alltid rekommendera min allra bästa bok någonsin, Gentlemen av Klas Östergren. För den är den bästa. Sen är det svårt sånt där, ingen annan läsare kan ju uppleva allt det jag har känt när jag har läst den boken (en gång om året sedan 1993) = mycket härliga känslor. Den representerar också massor av den där stockholmsromantiken som jag är en big sucker för, som fick mig att längta hit ännu mer när jag fortfarande bodde på andra sidan. Av samma skäl älskar jag också Fogelströms Stadserie. Det är inte en slump att jag bor på Söder. T ex fick jag precis reda på att min farmors pappa Nisse bodde i huset mitt emot där jag bor nu, för ca 100 år sedan. Jag dör på sånt. I alla fall, läs Gentlemen, varenda människa. Det är för övrigt även min mans bästa bok. Det hade jag googlat fram genom hans gamla blogg inför vår första dejt. Så jag stod och läste den när jag väntade på honom. Han höll på dö av lycka. Så det var lätt för mig att veta att han var rätt.

Cravings slutligen. Endast en riktig - mjölk. Har druckit många många paket mjölk på sistone. Sjukt sjukt gott. Annars släppte jag ätande fritt och har ätit väldigt mycket av sånt jag inte tillåter mig annars. Mackor. Glass. Pizza. Bullar. Kakor. I sådana mängder att det kanske skulle kunna kallas cravings, men jag tror inte att det är det, jag tror verkligen att jag bara passat på. För sen blir det inget mer sånt, Jag är typ Katrin Z. Det kan ha påverkat min viktuppgång på minst 20 kilo (orkar inte kolla igen). Kanske. Men jag har varit tvungen. Det har varit väldigt skönt att slippa sitta och lukta på en källare dock.

Åh så roligt det har varit med frågor, jag är alldeles till mig. Ni kan väl ställa fler, även om ni inte är intresserade av att veta någonting. Jag är så intresserad av att svara. Pretty please!!!

2 Comments:

Blogger Jenny said...

Skriver genast upp bok!

Sen har jag en fråga till: du verkar vara ungefär som en del av mig är: väldigt planerande, bossig, passar liksom till att leda folk och ha saker i ordning och i fack. Blir det jobbigt någon gång? Vad säger din man? Min tycker att det är skitjobbigt att jag måste planera och ha listor på kylskåpet. Dock tycker han att det är tufft att jag tar för mig som jag gör och att jag chefar runt på mitt jobb.

Sen: berätta om den där dejten med din man! Hur träffades ni? Vad hände?

08:06  
Blogger Linn said...

Tack för jättebra svar!

22:54  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com