torsdag 13 januari 2011

Efter förlossningen

När jag tänker på livet efter förlossningen tänker jag väldigt lite på att det kommer en ny person som ska bo hemma hos oss. Att han kommer att kräva rätt mycket tid och uppmärksamhet, och att våra liv kommer att rätta sig efter hans. Det är för abstrakt. Det blir nog bra det där.

Istället tänker jag på vad jag ska göra, vilka oändliga möjligheter som ligger framför mig. Gå till Ica själv, åka ner till tvättstugan utan hjälp, byta lakan, böja mig ner och ta på mig skorna. Så många spännande saker.

Och när jag provat på de äventyren är det dags för de lite större, gå ut och dricka vin, kanske kanske röka bara en eller två cigaretter (fast jättesällan förstås), hänga på SATS vareviga dag, springa i Årstaviken, köpa massor av smala snygga kläder, göra snygga frisyrer, tillbringa för mycket tid i antikaffärer och köpa för mycket porslin som jag inte behöver. Såna där ytliga saker.

Jag hoppas verkligen att jag kommer ha tid för de sakerna. Också. Och att jag fortfarande tycker att det är roligt. Jag vill inte bara bli mamma. Jag vill bli mig själv igen också.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det var ju skönt att det blev ett bra besök på förlossningen. Förvånade mig att du inte varit där tidigare. Det trodde jag ingick i förberedelserna.

Och jo, man är ju tre sedan. Och jo, det blir annorlunda. Hur det blir nu för tiden, det har jag ingen aning om, det var ju så länge sedan jag fick barn. Vi brukar säga det, vi i min generation, att inte var vi ute på stan och fikade med barnvagnen som man är nu! Fikade gjorde vi, men det var hemma hos varandra. Och förresten hade vi stränga order att inte ta ut barnet överhuvudtaget under den första månaden. Inte vet jag om det var bättre. Tänker tanten.

13:57  
Blogger Bitter said...

Nej, jag har inte heller någon aning. Vi får se vad det blir av det. Jag dricker inte kaffe heller, så någon riktig lattemorsa kommer jag aldrig att bli.

18:09  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com