fredag 14 oktober 2005

Gammal kärlek

Fick mail av den killen jag var ihop med i åttan. Vi hörs ungefär en gång var tredje år, och då mest av någon slump. Så kul! han skickade en bild på mig som han tog när jag var 15. Så här sa vi:


Han: Man kan ju verkligen hitta märkliga saker när man går igenom gamla kartongeri källaren...
Eller vad sägs?

Jag:
Good lord, är det möjligt!! Tänk om jag hade vetat då att jag skulle bli kontordtant... Som dessutom har påbörjat en ny ungdomstid i en etta på söder strax före 31-års dagen!! Heja

Han:
Ny ungdomstid? Hur går det till? Hur gör man? /jag vill oxå

Jag:
Tyvärr inleds alla nya ungdomstider med tråkiga saker såsom bodelning, lägenhetsvärdering, leta ny lägenhet fort som fan, och tillfälliga bostäder på Shurgard men följs av roligare saker som lägenhetsrenovering, -9 kg på 3 månader, champagne tre gånger i veckan på köksgolvet, och pizza till middag varje dag, samt potentiella och eventuella nya kärlekar. Och barn lär jag inte se röken av förrän jag är 35 (inga egna i alla fall, blir dock moster om 6 veckor som kompensation)

Vill du fortfarande?

Han:

Ja och nej.
Jag vill inte dela bo (har jag ju redan gjort några gånger och fan om jag ska behöva det igen), jag vill verkligen inte vädera lägenheter (hade en uppslitande tvist som inte slutade i rätten bara för att jag, till slut, vek ner mig totalt), jag skulle kanske kunnatänka mig att leta lägenhet (det är ju, trots allt, ganska kul att fantisera om sig själv i nya miljöer) och jag vill definitivt inte bo i en skrubb hos krämarna på Shurgard (blä, blä och massor med mer blä). Och även om jag visserligen säkert skulle bli oändligt mycket med attraktiv av att gå ner 9 kg så tror jag ändå att jag säger nej till det mer aptitliga champagne- och pizzaprospektet. Nya kärlekar får såna som jag inte ens tänka på.
Hur blir du moster? Vem ska ha barn?
Och varför bidde du singel? Eller är det en klumpig fråga?

Och jo, jag hade gärna skuttat tillbaka tio år och kört ungdomsrace ett tag, om jag parallellt fick behålla de mödosamt ihoptjänade vuxenpoängen, sonen och förvaringsmöjligheterna som en villa ju faktiskt innebär.

Hur ser det ut på krogen nu för tiden?

Jag:

Jag misstänkte det. Riktigt så blodigt har det inte gått till för mig, tack och lov, men har inte lust att göra om det så jag tänkte välja oerhört omsorgsfullt denna gång. Hur man nu gör det med två flaskor champagne i kroppen. (Tycker att jag förtjänar Champagne varje dag, pengarna börjar dock ta slut) Jag vaknade en morgon (låter bra) och insåg att detta inte var för mig, varpå jag säger det och är ute ur lägenheten 10 minuter senare. Vi har varken setts eller talats vid sedan dess. Tack gud för e-mail. Inte så smärtfyllt faktiskt utan mest skönt ändå. Känns skumt dock att gå från planer på barn och 4-rummare till ensamheten i en etta med sovalkov. Utan balkong. Hade valt snällhet och trygghet före intellektuell stimulans och det funkar ju länge man är sjukskriven och behöver en ställföreträdande förälder.

E (snart 28!!) får en baby 30 november - och hon bor här uppe också- i villa.
Krogen är en dyster plats. Man får inte röka och det luktar äckliga människor. Mitt köksgolv är bättre och troligtvis mer framgångsrikt också. Får se vad nuvarande champagnegäst slutar som, lite spännande är det ju ändå. Och C fick en tjej i juni. Snart är jag ensam kvar. Är inte desperat, inte, inte inte. Inte riktigt än, men framemot jul sådär. (Och absolut inte bitter)

Han:
Tycker nog att man kan få kosta på sig ett "fniss" och ett par rejäla drag i mungiporna efter denna, snudd på overkligt, tragikomiska historia. Du är ju helt skogstokig, människa! På ett bra sätt visserligen, men ändå... Snällhet och trygghet i stället för intellektuell stimulans...? Hmmm, låter välbekant. Kanske lite för välbekant.
Är du aldrig i hemma? Vore kul med en öl/drink (eller kaffe, eftersom krogmiljön, vilket jag ju vet när jag tänker efter, luktar som punkfestivalsbesökande tyska anarkister med kläder vars färg är omöjlig att bestämma och som följaktligen helt enkelt får heta "smuts".
Mitt jobb suger.

Jag: Mitt jobb suger också ... (måste tyvärr censurera ordvalet i corporate mailservrar), men letar nytt som en galning och börjar fundera på alternativa karriärer. Hmm, let's see , jag gillar att bada och läsa böcker (samtidigt), jag gillar väldigt högklackade skor och stora mängder sprit. Jag vill sova mycket och tjäna ännu mer. Oh well, det borde finnas något som passar in på den beskrivningen.Är ganska sällan hemma, men när jag är det är jag numera i dina gamla hemtrakter, Har dock planerat in ett besök under hösten men vet inte riktigt ännu när, måste vara försiktig kring 30/11 när barnbarnet kommer. Risken finns att det inte finns någon som betalar för de skaldjur jag måste äta när jag kommer dit. Men det vore kul att se hur småbarnsföräldrar ser ut nu förtiden, så jag hör av mig när planerna är mer definitiva
BlogRankers.com