onsdag 27 januari 2010

Spyor med mera

Jag försov mig idag, (eller ja, jag valde att försova mig kan vi säga) och kom till jobbet halv elva med taxi. Och när jag kom fram upptäcker jag att allt frukostbröd är slut. Sluuuuuut. Jag nästan dog och ville lägga mig ner på golvet och skrika. Måste. Ha. Mat. Men eftersom lunchen var så nära in på gjorde jag inget åt det. Istället sitter jag nu här och försöker stoppa spya efter spya. Inte skoj. Igår kräktes jag under ett möte. På toaletten då, men ändå. Rusning kan man säga.

Mer upplyftande än så är det inte, har inget att förtälja mer än att jag den här veckan ska försöka ge mig ut i vuxenvärlden igen. Efter en månads soffkarantän ska jag försöka umgås med folk. Ikväll är det bokcirkelträff på Pelikan och på fredag har Daniel releasefest för sin nya bok. Inte för att vi kommer att stanna hela natten precis, jag är inte riktigt där ännu, men ändå, ett framsteg.

Och på lördag har jag förhandlat mig till ett halvt glas Amarone av min man. Vet inte om jag kommer vilja ha det, men det känns fint att ha valmöjligheten. Tre klunkar vin KAN inte vara skadligt för babyn. Vägrar tro på det. Men nyttigt för modern.

Är inte så sugen på vare sig alkohol eller cigaretter längre. Mer sugen på företeelsen, på valfriheten, på den ansvarslöshet de representerar. Jag är sugen på att sitta i en bar efter jobbet med mina vänner, lite spontant så där. Jag är sugen på att köpa dyrt vin och fin mat på fredagkvällen och tillaga den samtidigt som jag dricker lite av vinet och röker ut genom köksfönstret. Den ritualen är jag sugen på. Annars är jag egentligen mest sugen på ostmackor och milkshake.

1 Comments:

Blogger Stora Morran said...

Hej Bitter! Jag är också på smällen :-) I v 11, jag tror nästan vi är i samma vecka. Du ska veta att det har varit skönt att läsa om hur dåligt du har mått. Det har gett mig en form av tröst när jag själv kännt mig ledsen eller mått dåligt. Jag misstänker dock att jag har haft det lättare än dig. Jag har inte alls mått så dåligt. Jag saknar vinet och ciggen. Att "vara med" på fest. Jag är ju där men jag är inte med i "vin-bubblan". Jag tänkter ofta vad skulle 1 cigg göra för skada egentligen....Oh well. Fortsättning följer. Imorgon är mitt första besök på Mamma mia. Vi får se hur det går.Kram

15:49  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com