måndag 13 september 2010

Jag fick ett hus

Det har hänt en hel del. Förra veckan alltså. Det viktigaste är nog detta: jag har fått ett hus. Mycket oväntat. Det är nu ok för alla att tycka att jag en bortskämd brat född med silversked i munnen. Det är ok. Det stämmer. Eller, vi tar det från början.

Vår del av paradisön i skärgården ägs av tre personer. En av dem vill nu sälja sin del, (den minsta). De andra två köper den. Jag får dispositionsrätt till huset som är placerat på den delen för oöverskådlig framtid. Detta för att de andra inte orkar ta hand om ytterligare ett hus, de vill ha någon att dela driftskostnaderna med, och för att jag och min man är där väldigt ofta och snart ska få en baby. Och för att min mamma gärna har sitt hus för sig själv. I den ordningen ungefär. Väldigt underbart, ja! Huset är på 25 kvm och behöver göras i ordning. Vi ska bygga till en stor terrass, en friggebod på 15 kvm som blir badrum och sovrum och vi måste riva lite väggar och innertak och annat mög. Det blir en del jobb men det fina i kråksången är att fadern betalar själva renoveringen, eftersom huset kommer att ärvas inte bara av mig, utan även mina systrar. Jag däremot får betala alla möbler och övrig inredning som tapeter, köksbänkar etc. Det känns helst ok.

Nu vill jag inget hellre än att åka ut till ön med måttband och redskap så att jag kan förbereda hela renoveringen, anlita hantverkare och helst ha allt klart till babyn kommer. Nu blir det inte så, far och jag har gjort en treårsplan för allt, då vi inte kommer att dra in vatten förrän år tre. Det är lång tid kvar till dess. Men lite vill jag börja. Jag har inredningen hyfsat färdig i huvudet.

Ja sannerligen var detta alldeles fantastiskt nyheter. Underbart, roligt, generöst. Det ingick visst en liten motorbåt också. Nu måste min man lära sig köra.
BlogRankers.com