torsdag 16 september 2010

Mitt nya kök

Mitt kök alltså. Jag har längtat och drömt om att få ett alldeles eget nytt fräscht femtiotalskök med mintgröna väggar. Har ännu inte hänt. Efter mycket besvär och en evinnerlig mängd tjat från min sida har jag nu äntligen fått en offert på det jag vill göra. Och det är åt helvete. Och det är egentligen inte ens priset det är fel på, det ligger inom budget. Men den här köksfirman, de kan bara göra sånt som de tycker om att göra, eller har lust med. Men hälften av mina önskemål är för jobbiga, eller vad vet jag. De kan i alla fall inte göra det, och inte heller känner de någon annan som kan göra det. Men de var väldigt snabba efter de skickade offerten med att höra av sig och fråga om vi skulle sätta igång. Inte. Jag skiter i dem nu och gör det själv. Sparar 17 000 som jag kan lägga på mitt andra hus istället. Misstänker att det kommer bli ett enda stort pengaslukande hål ändå. Så här blir det då:
- Den röda fondväggen målas mintgrön. Helsvart stringhylla sätts upp på väggen till mina fina koppar.
- Det röda kaklet blir vanligt vitt 15*15 kakel. Frågan är, vit eller svart fog? Svara gärna, för jag kan inte bestämma mig.
- Byter ikealuckorna mot nya vita ikealuckor som är hela och fräscha, sätter på nya handtag, modell retro. (OBS, hatar ordet retro, vet bara inte hur jag ska förklara annars).
-Istället för den fantastiska virrvarrbänkskivan jag vill ha tänker jag betsa och mattlacka köksbänken. Svart eller mörkbrun? (även här emottages råd tacksamt).

Och eftersom det blir så billigt får jag köpa en KitchenAid Blender att matcha min KitchenAid assistent med. Jo, det får jag faktiskt. Krämfärgad tror jag.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

För katten, ta inte svart, minsta dammkorn syns, håll dig till brunt, det funkar hos oss i alla fall
tycker tanten.

14:50  
Blogger Jenny said...

Men bilder! Glöm inte att ta före/efterbilder så vi får se!

Jag tycker att du ska köra vitt/brunt för det känns mest åt det hållet du verkar vilja ha, det andra känns mer "hej det är 2010!". Alltså för modernt.

15:53  
Blogger Linda said...

Inte svart fog - våra grannar har det och det ser inte alls snyggt ut om man har minsta diff på en millimeter i storleken på fog. Jag röstar för en ljusgrå :)

17:01  
Blogger Saga said...

Beror på om du ska ha mörka detaljer för övrigt, då tycker jag brunt/svart. Om övrig inredning är ljus så röstar jag för ljus fog. (som suger åt sig fettfläckar mm)

17:28  

Skicka en kommentar

<< Home

BlogRankers.com