torsdag 28 november 2019

Jag vill blogga som Jenny

Så här:
  1. TV-året 2019.
  2. Jämställdheten
  3. Det här var 2010!
  4. En gång 2019 som kändes.
  5. En gång 2019 som inte kändes.
  6. Det här var 2011!
  7. Den här färg-personen är jag (tänker då på DISC-testet)!
  8. Det här var 2012!
  9. Blev livet som jag trodde?
  10. Min inredning.
  11. Det här var 2013!
  12. Julklapparna 2019
  13. Året genom Instagram 2019.
  14. Livets tre sliding doors-ögonblick.
  15. Det här var 2014!
  16. Helgen som gick
  17. Efter studenten…
  18. Måndagen som gick.
  19. Det här var 2014!
  20. Det här var 2015!
  21. Min klimatpåverkan.
  22. Det här var 2016!
  23. Nyårslöftena
  24. Det var det där med fler barn…
  25. Det här var 2017!
  26. Vännerna
  27. Bok-året 2019
  28. Det här var 2018!
  29. Nyårslöftena jag absolut ska hålla 2020.
  30. Mitt allra första blogginlägg
  31. 2020 kommer att se ut så här…

Så här skriver Jenny.

Herregud vilken dag

Igår hände lite för mycket grejer. Först en bra arbetsdag där mycket blev gjort. Det är alltid bra. Sen skulle jag åka och köpa de där dukarna att sy julklappspåsar av. Och hittade så många fina grejer på Myrorna i Skanstull. Hade en hel korg som jag nöjt gick till kassan med. Så nöjd. Till jag upptäckte att min plånbok var borta. Någon snodde den på tunnelbana. Så jag fick sorgset lämna korgen där och snabbt spärra alla kort. Lite jobbigt var det ändå, att korten var borta, eftersom vi skulle på jobbmiddag och jag skulle betala. Men det löste sig ju tack och lov. Någon annan fick betala och middagen var fantastiskt god, maten på Cultur bar har blivit ännu bättre. Och vi stannade länge! Så bra team. Vi hade verkligen väldigt trevligt och sen fick min chef skjutsa hem mig i taxi eftersom jag inte hade några pengar. Och nu har jag 1000 kronor i kontanter som min man tog ut åt mig till mina nya kort kommer. Ska försöka gå förbi Myrorna igen idag och se om grejerna finns kvar.


Och! En tonnis hittade plånboken och hörde av sig på kvällen så kommer hämta den på lunchen idag.

onsdag 27 november 2019

Genidrag eller?

Kom på en sån smart grej. Var på en second handaffär för att leta gamla glaskulor till granen och hittade en stor hög med juldukar för inga pengar alls. Och jag har så länge stört mig på allt presentpapper som köps, och sen knöcklas ihop och slängs direkt efter öppning. Så jag tänkte att man borde kunna sy en massa presentpåsar, några enkla sömmar, och kanaler för röda band? Typ fem minuters arbete per påse eftersom jag inte tillhör den noggranna sorten. Ja?


Ska gå förbi idag igen och köpa några dukar och prova. Jag satt ju ändå förra helgen och sydde tio linneservetter av ett gammalt lakan. Det är mycket jobbigare.

tisdag 26 november 2019

Mina ord

Lita gölligt är det ändå när man hör sina ord ur barnens munnar.
Igår viskade Gunnel till mig när hon skulle sova "åh jag är så lycklig att jag har dig". Och häromdagen sa Sigge till Gunnel: "God morgon min älskling, jag kommer aldrig aldrig aldrig sluta älska dig".


Fint.
I lördags var det en av dem som skrek "jag hatar den här jävla skitsaken". Det förstår jag inte alls vart det kommer ifrån.

torsdag 21 november 2019

To be an influencer

Hej allihopa
eftersom jag är en framgångsrik influerare kommer jag berätta om något som jag inte kan berätta om så jag kommer bara antyda lite. Kanske kommer jag berätta i framtiden, kanske inte. Beror på hur mycket annonspengar jag kommer få för att göra det. (Godkända sponsorer är Rodebjer, Systembolaget, Hårgänget och Centan i Bagis).


Jag är JÄTTEFRUSTERAD över två olika sorters besked och händelser som jag väntar på. Den ena har jag väntat på sedan i augusti och den andra sedan i maj typ. Är det positiva besked kommer båda att påverka mitt liv väldigt mycket. Är det negativa antar jag att det fortsätter som vanligt, fast i fall a, med en hel del surhet och gnälleri som kommer gå över, någon gång. I fall b, så kommer ett negativt besked vara betydligt värre och tyngre och kommer kanske till och med bli livsavgörande på andra sätt.


I fall a kommer ett besked troligtvis inom några veckor, men nästan säkert före jul.
I fall b hoppas jag på besked före jul men det kan lika gärna bli januari.


Men som sagt, tar gärna emot sponsring för att berätta vad det handlar om.

Jaja

Jajaja! Jag kan väl berätta vad det är för julklapp då. På Youtube finns all världens skit och den tar min dotter del av varje helg för det är bara då hon får använda sin ipad. Det hon egentligen önskade sig var en egen youtubekanal men där tog det stopp, så att säga. Hon knäcker nog den koden själv snart.


Hon har hittat någon läskig slags docka som ser superartificiell och dockig ut som heter Miss Minime och de kan man tydligen få så att de ser ut som en själv. Hon är besatt av dessa dockor så jag googlade priset och skrattade "ganska" högt och sa aldrig i livet. 1200 spänn kostar de.
MissMiniMe Miss Isabella Docka - Barn - Modedockor | Vit
Anyhow, så fortsatte jag googlingen och har då förstått att detta är en skandinavisk variant av American Girl, fast typ trendigare kläder. Men samma storlek så man kan köpa kläder till de olika typerna och använda korsvis. Nåväl, på Blocket hittade jag två dockor, ett stort gäng kläder och en stol och typ hurts som utgör en skönhetssalong. De kostade verkligen inte gratis men mina föräldrar köpte in sig på halva julklappen. Hoppas nu verkligen att hon blir glad för detta, trots att ingen av dockorna är halvalbinos som Gunnel. Frågan är nu om jag kommer låta henne leka med dem eftersom andrahandsvärdet är så högt? Skoja, klart hon får. Tror jag.


Bild stulen på internet.

onsdag 20 november 2019

Sockerskak

Jag har i dagarna två kraftigt lidit av sockersug, värre än vanligt. Och idag fick jag mens, lite som en överraskning fyra dagar för tidigt. Är detta klimakteriet - att den kommer helt oregelbundet? Fortfarande en gång i månaden men mellan 23 och 30 dagar. Dåligt i alla fall, tycker jag för har mensvärk och det brukar jag inte ha. Och har då ätit väldigt mycket socker. Fast det är farligt för mig. Fast jag mår illa och skakar lite efteråt. Det är svårt det här.


Men snart är även denna dag över, ska hämta tre barn, göda dem och sen åka och handla med mamma samt hämta Gunnels hemliga julklapp. En julklapp hon aldrig tror att hon kommer få och pratar om varje dag. Sen ska jag ta ett glas vin och lägga mig i soffan. Somna tidigt och hoppsa vakna utan sockerbegär imorgon.

måndag 18 november 2019

En bal på slottet

I fredags gjorde jag nåt riktigt kul. Min bestie Kakan fick ta emot sitt diplom på KTH's doktorpromovering i konserthuset. Jag var väldigt stolt! Så otroligt pampig och värdig ceremoni, vacker musik och vacker Karin, med sin fjärde bebis i magen. Det var märktigt.


Efter det bussades alla otroligt eleganta människor i högtidsdräkt till Stadshuset för bankett i Blå hallen. Det var ju inte helt fult där, om man säger så. Hade aldrig varit där innan och det vara otroligt. Det var som att vara på nobelfesten, vi hade och platser på ett bord när den stora trappan och maten då? Ja det var ju helt lysande. Så svingott. Och efter det dans i gyllene salen men då orkade ingen av oss fortsätta. Men det var verkligen som en bal på slottet. Är oerhört glad att jag fick chansen att gå dit, det händer nog aldrig mer i livet.

Hur mår jag egentligen?


Visst var det länge sen vi pratade om min hälsa. Nu är ni förstås väldigt nyfikna. Här kommer novembers update:
1. Höft och axel - typ läkta. Är fortfarande svag men kan träna och springa. Hurra!
2. IBS - under kontroll, om det nu är IBS det rör sig om. Så länge jag inte äter bröd, pasta eller socker mår jag bra i magen.
3. Pre-diabetesen har jag ingen aning om.
4. Migränen tyvärr inte bra.


Men på det stora hela BRA! Inte ont någonstans och magen funkar bra om jag orkar sköta mig. Inte heller några hål i tänderna. Det är strålande det här!

tisdag 12 november 2019

Impulsivitet

Jag är väldigt trött på min impulsivitet. Igår sa den till mig - KLIPP HÅRET!! Det är så otroligt risigt och slitet. Och jag går ALLTID till Hårgänget på Götgatan. Sen hur länge som helst. Men igår tyckte jag tydligen att den lokala frisören i Bagarmossen var ett bra alternativ. Klipp av en decimeter sa jag. Aha, precis som Jenifer Aniston 1994 tänkte han. Så nu har jag liksom en slags hockeyfrilla med mellanlångt i nacken och uppklippt i olika kortare etapper runt om. Tack och LOV går det precis att snörpa åt i en tofs i nacken. Så det kommer vara min frisyr närmaste halvåret till det har vuxit sig så långt att det går att klippa en annan frisyr av det.


Ska bli väldigt spännande att se om jag kommer lära mig något av det här.

torsdag 7 november 2019

Surfers

Det VAR gott. Nästan allt. Inte rättikan dock. Starkt också, nästan på gränsen ibland. Men det var en så rolig kväll. Nyttig och bra. Hanna och jag jobbade ihop i tre år i början av 00-talet. Vi satt bredvid varandra på dagarna, och bredvid varandra på Riche på kvällarna. Sen bytte vi jobb och så kom livet emellan och nu ses vi bara en gång om året ungefär. Men det borde vara mycket oftare. Hon påstod att hon skulle bjuda hela familjen på brunch snart och jag hoppas att hon gör det också.



onsdag 6 november 2019

Pepparkakor

Vad är det för sjuka människor som köper pepparkakor i början av november? Det stod en hel burk i köket på jobbet. Sjukt. Jag åt tio stycken. Det är för tiiiidigt. Nu kan jag inte glömma detta, finns det egentligen godare kakor än pepparkakor? Nej, är svaret på den frågan.

Skjuta upp grejer

det här är bloggen som bara handlar om min hälsa. Varsågoda.
Jag har skjutit upp tandläkarbesök alldeles för länge för att jag har bävat för kostnaden. Det har ramlat bitar av tänder, det ilar och annat konstigt. Tänkt att det kommer kosta minst en vinterjacka.
Men INTE. Inga hål, inget som behöver göras på tänderna. Bara tandhygienist - och det var inte helt härligt. Men nu! Så fräsch mun. Ska inte skjuta upp det nästa gång.


Och idag ska jag dricka vin och äta middag på Surfers. Roligt. Och gott hoppas jag, har aldrig varit där förut.


Så när det inte kostade en vinterjacka så tänker jag istället på vinterjackor. Hellång dunjacka för en frusen människa som promenerar till jobbet. Ska tänka ett tag till.

måndag 4 november 2019

Allhelgonahelgen

Den började ju så bra - med visionen om tre lediga dagar. Vila, och ännu lite mer vila. Och jodå, det blev vila. Massor.
Barnen tiggde mängder av godis, tyvärr åt jag också mängder av godis. Ångrar det lite för det är ju bara gott i början. Efter tiggeriet gick vi hem till våra grannar Tove och Jonas och åt ost. Som ju är lite godare godis.
Och både lördag och söndag gick jag långprommis med Sara och Tove, mina bästa grannar. Det var skönt att komma ut och livsnödvändigt att få prata och skratta mycket.
Igår gick jag direkt från promenaden till ett vidrigt jobbigt träningspass. Har svårt att gå idag. Och direkt från träningen, utan att passera dusch, åkte vi in till stan, lämnade barnen hos mina föräldrar och gick på bio. Downton Abbey-filmen. Den var väl gullig. Men under filmen slog världens värsta migrän till, och när vi kom ut klarade jag inte av att gå hem till mina föräldrar så min man fick peta in mig i en taxi och så fort jag kom fram låg jag ömsom på toaletten och kräktes, ömsom i mammas säng med armarna runt huvudet och grät av smärta. Det var vidrigt.


Efter att treon tagit udden av kanske 5% av smärtan körde hon oss hem och jag tog migränmedicin och kröp ner i ett väldigt hett bad, kräktes lite över badkarskanten bara. Sen stoppade mamma ner mig i sängen och tre timmar senare hade jag ännu inte lyckats somna men migränen hade minskat med kanske 50% och jag lyckades peta i mig lite knäckebröd.


I morse var det borta. Tack och lov, för denna gång var verkligen hemsk. Så hemsk. Går omkring och känner mig helt bakis idag, med en hjärna som är suddig. Och så är jag vansinnigt trött. Låter dagen gå på jobbet så att jag kan få gå hem och lägga mig väldigt tidigt och hoppas att jag är som vanligt imorgon.

fredag 1 november 2019

Oktober - vad hände?


Månadens höjdpunkter


Göteborgsveckan i allmänhet och skoljubileet i synnerhet. Det var verkligen magiskt och roligt på alla sätt och viss. Så oerhört glad att jag kostade på mig detta.


Månadens dipp


Faktiskt ingen? Det låter ju högst märkligt - det kan inte vara sant? Men hade en jämn månad. Tog PMS-medicinen duktigt.


Nya rutiner jag fastnat för


Bara nygamla. Har läkt ganska fint i både höft och axel så tränar nu tre gånger i veckan igen. Ännu dröjer crossfiten - men i december - kanske. Har också gått till jobbet tre dagar denna vecka - och det har varit skönt. Kan ev bero på att solen skinit varje dag.


Vad jag lyssnade på


Inget jag valt själv. Men varje kväll till något min man väljer.


Vad jag läste


Fortsätter läsa galet mycket. Just nu - Stephen Kings nyaste - Institutionen. LÄngtar till soffan, brasan och boken i helgen.


Vad jag tittade på


Säsong 9 av Walking Dead.


Vad jag åt


I Göteborg var det mycket italienskt - pizza, pasta, charkisar. De andra dagarna minns jag inte. Men börjar längta efter Toast Skagen.


Vad jag köpte


Hmm ja. Det gick ju inte så bra i Göteborg. Allt händer där. Men det bästa jag köpte var ett par kostymbyxor i ull på 70% rea på Arket. De är jag väldigt nöjd med.


Lärdomar


Ska försöka vara ännu mer med barnen. De är så stora nu alltså, snart kommer de inte vilja längre. Det är en fröjd nästan hela tiden.


Mål till nästa månad


Överleva höstmörkret. Det är ett rimligt mål ändå.

BlogRankers.com